Iedereen Lead Spotter! Gentse startup Leadbox brengt warme sales leads samen.

Iedereen Lead Spotter! Gentse startup Leadbox brengt warme sales leads samen.

 

Vlaanderen is een nieuw salesplatform rijker. Het Gentse Leadbox verzamelt warme sales leads en brengt bedrijven en leveranciers op het juiste moment met elkaar in contact. Innovatief aan het platform is dat iedereen, ook jij en ik, sales leads kan ingeven op het platform. Voor iedere gevalideerde lead krijg je € 200 op je rekening gestort. Hiermee maakt Leadbox van iedereen een potentiële ‘lead spotter’ en ontsluit het sales leads die anders onopgemerkt zouden blijven.

 

“Ik heb intussen meer dan 12 jaar ervaring in commerciële rollen, en het is altijd mijn doel geweest om zoveel mogelijk warme leads bij bedrijven te brengen. Maar hoe groot en sterk mijn netwerk ook is, en hoezeer ik mijn tijd ook optimaliseer, het aantal leads dat ik voor klanten kan ontwikkelen blijft beperkt. Dat is normaal natuurlijk, maar het stoort me al een tijdje” vertelt Sebastiaan Desmet, oprichter en bestuurder van Leadbox.

 

 “Samen weten en kunnen we meer. Het potentieel van Leadbox is eindeloos.”

“Daarom zochten we een manier om sneller meer gekwalificeerde sales leads te ‘spotten’ en deze overzichtelijk aan te bieden” gaat Peter Symons, Chief Product Officer, verder. “Om ons idee schaalbaar te maken ontwikkelden we geen dienst, maar meteen een online platform waar iedereen sales leads uit het eigen bedrijf en netwerk kan ingeven. Samen weten en kunnen we meer. Het potentieel van Leadbox is eindeloos.”

 

“De toegevoegde waarde van Leadbox zit bij de lead spotters én de kwaliteit van de leads.”

Anders dan 2-sided platformen zoals AirBnB en Uber die vraag en aanbod samenbrengen, draait Leadbox dus op 3 partijen: bedrijven die producten, diensten of specialisten nodig hebben, ‘lead spotters’ die deze behoeften detecteren en ingeven, en leveranciers die de leads kopen. De enorme toegevoegde waarde van Leadbox wordt bepaald door de lead spotters en de hoge kwaliteit van de leads.

“Voortaan kan iedereen, jij, ik, je collega’s, familie en vrienden, leads ingeven op het platform. Iedereen kent bedrijven die iets of iemand nodig hebben” vult Desmet aan. “Als je deze informatie ingeeft in Leadbox, dan heb je een betrouwbare, warme lead voor leveranciers die interessante leads willen kopen én voor bedrijven die snel en goed geholpen willen worden. Het is natuurlijk ook goed voor jou als lead spotter, want je verdient € 200 per gekwalificeerde lead. Er staat bovendien geen limiet op het bedrag dat je per maand kunt verdienen. What’s not to like?”

 

“Kwaliteit voor alles! De kwaliteit van onze leads is onze garantie op succes.”

De populariteit van een online platform valt of staat met de kwaliteit van de producten, diensten of andere zaken die er aangeboden worden. “Om de kwaliteit van de leads op ons platform te garanderen valideert ons intern team alle leads handmatig volgens de zogenaamde BANT-criteria” vertelt Nick De Frangh, CTO van Leadbox. “Enkel wanneer er een duidelijk Budget, een Autoriteit (beslisser), een Nood en een duidelijke Timing gekend zijn tonen we een lead op ons platform. Kwaliteit voor alles dus! De kwaliteit van onze leads is onze garantie op succes.”

 

Geen vervanging van, maar een aanvulling op traditionele sales- en HR-teams

Of Leadbox traditionele salesteams, netwerken of zelfs recruitment activiteiten wil vervangen? “Absoluut niet”, gaat Desmet verder. “Dat zou van weinig realisme getuigen. De human touch blijft belangrijk in sales en HR, maar we kunnen wel extra warme leads aanbieden waar bedrijven écht iets mee kunnen. Dit zijn leads die anders vaak onder de oppervlakte blijven en niet snel ingevuld worden. Geen halve leads dus, maar echte leads met een vastgesteld budget, een urgentie en de contactgegevens van een beslisser. We brengen de juiste mensen op het juiste moment rond tafel zodat ze elkaar snel en efficiënt kunnen helpen.”

 

Uitbreiding naar andere sectoren en internationalisering in 2024

De ambities van Desmet en zijn team zijn groot, maar realistisch. In eerste instantie biedt het platform enkel leads in de IT- en marketingsector aan, maar de ambities rijken verder dan dat.

Momenteel heeft Leadbox al meer dan 150 betalende klanten, 80 lead spotters en 120  gekwalificeerde leads op het platform, al verandert het aantal leads voortdurend omdat ze vaak een korte doorlooptijd hebben. Zodra er 3 leveranciers interesse tonen, verdwijnt een lead meteen van het platform.

In de zomermaanden wil het platform nog meer recurrente lead spotters aantrekken om zo de toestroom van goede leads te waarborgen. In het najaar wil Leadbox ook leads voor andere sectoren toelaten, en in 2024 wil Leadbox ook onze buurlanden bedienen.

Ik heb het gevoel dat we op een vulkaan aan leads zitten die op uitbarsten staat”, besluit Desmet. “Ik ben ervan overtuigd dat hier veel bedrijven én lead spotters van zullen profiteren.”

Voor meer informatie kunt u terecht op Leadbox.be, of contact opnemen met Sebastiaan Desmet, oprichter en bestuurder van Leadbox: 0478 92 69 07 of [email protected].

 

Op de bijgevoegde foto’s ziet u:

  • Sebastiaan Desmet, Oprichter en CEO van Leadbox
  • Nick De Frangh, Chief Technology Officer van Leadbox
  • Peter Symons, Chief Product Officer van Leadbox
  • Yannick Gielis, Chief Legal Officer van Leadbox